Наш мозок - особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку
ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто
суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну
уникати холестерину, а наступного - що він навпаки підтримує здоров'я мозку.
Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було
ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама
оливкова олія врятувати від «Альцгеймера»? Яка глюкоза потрібна нашому
мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним?
Для кого книжка
Для всіх, хто цікавиться здоровим способом життя, хоче покращити свій режим
харчування, дізнатися більше про роботу мозку.
Чому ця книжка
У цій книжці нейродослідниця Ліса Москоні аналізує, що наука каже про
харчування для здоров'я мозку, як раціон впливає на роботу цього органу й чому
дієта для мозку може відрізнятися від тієї, що потрібна решті тіла.
Про автора
Ліса Москоні - професорка неврології, заступниця директора Клініки
попередження хвороби Альцгеймера в Медичному інституті Вейла при
Корнелльському університеті. Викладачка факультету психіатрії Нью-Йоркської
Школи медицини та факультету досліджень їжі й харчування Інституту Стейнгардт
Нью-Йоркського університету.
Книжки на схожу тематику
• «Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей», Крістофер Макдуґал, «Наш
формат», 2018 рік
• «Чудовий ранок. Як не проспати життя», Гел Елрод, «Наш формат», 2017 Автор
Ліза Москоні
- Тип обкладинки Тверда
- Мова Українська
- Кількість сторінок 336
- Видавництво Наш Формат
- Перекладач Валерія Глінка
- Оригінальна назва Brain Food: The Surprising Science of Eating for Cognitive Power
- Формат 140x210 мм
- ISBN 978-617-7682-24-9, 978-**********
- Папір Офсетний
- Ілюстрації Немає
- Тип Папера
- Рік видання 2019
Країна виробник: Україна
Мова видання: Українська
Вид палітурки: Твердий