Всі категорії
Додати товар

Сомадева. незвичайні пригоди царевича нараваханадатти 1984 нюанс

375 грн
Опис

Сомадева. Незвичайні пригоди царевича Нараваханадатти.
Невеликий слід від вологи в нижній частині декількох сторінок, будь ласка, дивіться всі фото.
Переклали з санскриту І.Серебряков, О.Микитенко. Ілюстрації Р.Масаутова. Київ Дніпро 1984 рік. 606 сторінок. Палiтурка: Тверда, зменшений формат.
Це видання - перша спроба онайомити українського читача з вибраними місцями видатного твору кашмірського поета Сомадеви - його славнозвісного епосу `Океан сказань`, що містить в собі багатр популярних в Індії міфів, легенд, казок, любовних та шахрайських новел, притч та анекдотів.

«Океан сказань», «Катхасарітсагара» ( буквально «океан, утворений потоками сказань») — складене в XI столітті на санскриті кашмірським поетом Сомадевою віршоване зібрання казок, новел і легенд. Виконане в жанрі «обрамлена повість».Велика частина написана епічною строфою «шлока», поділяється на 21 книгу і 184 розділи («хвилі»), складається з 21338 дворядкових віршів. Сюжет «Океану сказань» розділено на три нерівні частини. Перша (вона ж і перша книга) — це історія напівбога Пушпаданти, проклятого дружиною Шиви, Парваті, на перевтілення в тілі людини за те, що підслухав і виказав розмову богів. Друга частина (книги друга — п'ята) описує підслухану історію про царя Удаяну, який при допомозі мудрого радника підпорядкував собі землі інших правителів, знайшов двох прекрасних дружин і виростив героя Нараваханадатту. Решту «Океану сказань» займає її продовження про царевича Нараваханадатту, який після довгих мандрів і випробувань здобуває владу над народом напівбогів відьядгарів, воз'єднується з дружиною, з якою був розлучений, і проголошує закон Дгарми.

Стан: Хороший
Колір:
  • Чорний
  • Різнокольоровий
Категорії:
Зроблено в Україні?:
Виробництво

Схожі товари