Всі категорії
Додати товар

Персианінів л. с. довідник з акушерства та гінекології 1974 р.

350 грн
Опис

Персианінів Л. С. Посібник з акушерства та гінекології 1974 р. 430 стор.; переплетення: твердий; формат: 84x108/32; наклад: 42000 екз.; офсет.

У складанні довідника взяли участь:
академік АМН СРСР проф. Л. С. ПЕРСІАНІН, професор В. І. БОДЯЖППА, Б. ГУРТОВОП, І. І. І. пектин, І. А. МАНУЙЛОВА, Г. М. САВЕЛЬЕВА, Н. Д. СЕЛЕЗНЕВА, доктора мед. наук І. П. П. ЕЛІЗАРОВА, Н. ПЗУНЕЦІВ, Н. ПІЗСКІСКІННЯ, І. С. С. РІЗДЗ. наук Ю. Д. БАЛІКА, Т. П. БАРХАТОВА, А. В. БАРЧОРС, Н. Г. ДАМІДІВ, Г. М. ЕРШИКОВА, А. П. КІРЮЧЕНКОВ, Т. А. СТАРОСТИНА
У посібник коротко викладені основні розділи сучасного акушерства та гінекології.
У розділі «Акушерство» наведені найважливіші дані про фізіологію та патологію вагітності, пологів і післяпологовий період. Велика увага приділена акушерській ендокринології, екстрагенітальним захворюванням під час вагітності, акушерським кровотечам і родовому травматизму, токсикозам вагітних, антенаційної охорони плода, медично-генетничним методам дослідження та ін.
У розділі «Гінекологія» найповніше представлені відомості про запальні захворювання статевих органів, порушення менструального циклу (зокрема описані нейро-ендокренні синдроми), пухлин статевих органів. У спеціальний розділ виділені сучасні методи дослідження, що застосовуються в акушерстві та гінекології.
У разі опису різних форм патології найбільша увага приділяється раннім клінічним проявам захворювання, ранньої та диференціальної діагностики, терапії та профілактиці.
Наприкінці довідника наведені основні законодавські акти з охорони здоров'я жінки, матері та дитини в нашій країні.
Посібник призначений для акушерів-гінекологів, а також для фахівців зі змінних медичних дисциплін, які цікавляться питаннями акушерства та гінекології. Книга може бути використана як практичний посібник студентами старших курсів медичних вузів та інтернаміками.

ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ЖОРНОЇ КОНСУЛЬТАЦІЇ, АКУШЕРКОЇ Й ГИНЕКОЛОГІЧНОГО СТАХИОНОВАРІВ
Жіноча консультація є провідною ланкою в системі медичних закладів, що надають акушерок-гінекологічну допомогу. Її основне завдання — турбота про всемероміцнення здоров'я жінки в усі періоди життя. В основу роботи консультації покладено принцип диспансерного спостереження за станом здоров'я жінки. Жіночі консультації входять до складу пологових будинків, поліклінік, мультисанітарних частин промислових підприємств. Невелику кількість консультацій існує на правах самостійних установ.
Робота жіночої консультації будується за територіально-учистковим методом. Територія обслуговування міської консультації ділиться на акушерсько-гієматологічскіс ділянки. Кількість населення, що проживає на кожній ділянці, становить 8000 осіб.
Своєріди роботи жіночої консультації полягає в тому, що під наглядом лікарів активно привертаються великі котинти здорових жінок і передусім вагітних, більшість яких потребують не лікувальної допомоги, а в обстеженні та спобіанні. Лікувально-профілактична робота жіночої консультації має бути тісно пов'язана з роботою акушскорско-гінекологічського стаціонара для забезпечення єдності та премієсувності поліклінічної та стаціонарної допомоги (консультативні огляди, взаємоінформація про стані вагітних і хворих, спільні конференції тощо).
Робота лікарів об'єднання здійснюється за системою взаємозамінності (заосереднення). Лікар жіночої консультації періодично (через l/2-2 роки) переходить на роботу в стаціонар, а в консультації на цей час його заміщає один із лікарів стаціонару. Необхідно, щоб лікарі жіночої консультації брали участь у нетриманні чергувань зі стаціонару. У розрахунок робочого часу лікаря входять: вживання жінок у консультації; відвідування вдома вагітних, родільниць і гінекологічних хворих (за викликом або в порядку активного патронажу); фізична психопрофілактична підготовка вагітних до пологів; санітарно-просвітлювальна робота серед населення ділянки; профілактична робота у виробництві, розташованому на ділянці та не має у своїх поліклініках і здоровомупунктах аку

Стан: Дуже хороший
Колір:
  • Сірий
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Категорії: