Лікувальне харчування.,
Серія «Азбука харчування.
Довідник».
Львів Світ 1991, 200 с.
За ред. Г.Столмакової, І.Мартинюка.
Мяка звичайний формат.
«Лікувальне харчування» - викладені загальні принципи лікувального харчування та вплив харчових факторів на процеси одужання. Описаний порядок організації лікувального харчування в умовах лікарень, на курортах і в санаторіях-профілакторіях. Подані рекомендації щодо лікувального харчування в домашніх умовах при різних захворюваннях органів травлення, кровообігу та дихання, а також нирок, залоз внутрішньої секреції, порушеннях обміну речовин тощо. Наведені загальні правила приготування дієтичних страв, їх склад, енергоцінність та особливості кулінарної обробки харчових продуктів з метою збереження їх смакових якостей і лікувальної дії.
Cтан: добрий