Всі категорії
Додати товар

Підвіс кулон натуральний камінь турмалін шерл на шнурку

450 грн
Опис

Любителі мінералогії знають: не тільки рідкісні і дорогоцінні камені цікаві своїми властивостями і естетичної стороною. Є і мінерали, доступність яких висока, але кожному колекціонеру каменів хочеться бачити їх у своєму зібранні. Один із таких мінералів – чорний турмалін або шерл.

Чорні камені не всім подобаються: хіба можуть вони затьмарити прозорі рожеві та блакитні мінерали? Але іноді сама чорнота самородка приховує в собі загадки. Наприклад, чорний турмалін не такий вже і чорний – в його глибині справжня синява. Сонячні промені шерл здатний поглинати приблизно так само, як і чорний оксамит.

Унікальним дорогоцінним каменем самородок не вважається, тому що в природі самий зустрічається турмалін – саме чорний. Але його забарвлення, все одно можна назвати незвичайною, адже у складі каменю, крім 26 інших включень, багато заліза.

Про існування такого мінералу знали ще стародавні греки і римляни. Але вони асоціювали камінь з траурними прикрасами, і ця асоціація і породила виробництво прикрас для скорботних. Таким було його значення. Близько трьох століть тому прибули на Цейлон купці побачили серед різнокольорових турмалінів і чорний, скупили його задешево, щоб в Європі реалізувати за чималі гроші. Так шерл дуже швидко увійшов у моду, і хоч дорогоцінним каменем він не є, статус його був саме таким.

Властивості

Чорний непрозорий камінь – це борсодержащий силікат, йому властивий раковистый злам, висока твердість, досконала спайність. Але ці характеристики не заважають каменю бути не найскладнішим в обробці.

Темний мінерал нерідко називають кам’яним лікарем. Деякі прихильники літотерапії навіть вважають, що шерл благотворно впливає на імунітет, нервову систему, гормональний фон. Кажуть, що ті, хто носить камінь чорного кольору постійно, помічають посилення росту нігтьових пластин і волосся. Також турмалін нібито допомагає побороти залежності: алкогольну та наркотичну. Кажуть, що шерл покращує метаболізм, оптимізує кровообіг і ніби заряджає організм енергією.

Довжина шнурку регулюється від 45см до 60 см

Стан: Новий
Колір:
  • Чорний
  • Золотистий
Розмір:
  • Onesize
Матеріал:
Натуральний камінь Текстиль
Стать:

Схожі товари