Молочник досить незвичайної форми, білий з золотим малюнком. Молочник
необхідний для класичного чаювання, щоб кожен бажаючий міг розбавити чай
молоком. Хоча традиція чаю з молоком не надто популярна у нас, потрібно все-
таки врахувати, що чай з молоком дуже смачний і корисний. Тому так важливо,
щоб молочник був присутній на столі. Особливо якщо цей молочник виготовлений з
кістяної порцеляни. Вперше кістяна порцеляна з'явилася ще в стародавньому
Китаї, де за особливі властивості – тонкість, яка сягнула прозорості – її
назвали яєчною шкаралупою. Китайці берегли свій секрет, і в Європі таку
порцеляну довелося винаходити заново. Тут її прозвали королівським порцеляною
і білим золотом, і не дарма, адже вироби з кістяної порцеляни відрізняються
благородним білим кольором і особливим звучанням. У чому ж секрет? Він
надзвичайно простий. В кістяну порцеляну додають кістяну муку – перемелені
кістки тварин. Як бачите, це абсолютно натуральна сировина, безпечна для
здоров'я людини. Саме кісткове борошно наділяє порцелянові вироби унікальними
властивостями.