Містить вітаміни A, PP, E, C, B12, B6, мінерали: цинк, фосфор, магній, хром,
калій, нікель, кальцій. Крім того, у вівсянці багато білків і складних
вуглеводів, завдяки яким організм заряджається енергією на весь день.
Особливості продукту:
- овес знижує рівень холестерину та запобігає утворенню тромбів;
- покращує розумові процеси та пам'ять;
- має антистресовий ефект;
- підвищує тонус організму;
- покращує згортання крові;
- регулює обмін речовин, що дуже важливо для схуднення;
- сприятливо впливає на роботу нирок;
- перешкоджає розвитку остеопорозу;
- сприяє зміцненню організму;
- допомагає нарощувати м'язову тканину;
- позитивно впливає на стан волосся, нігтів, шкіри;
- знижує кислотність шлункового соку;
- очищає організм;
- сприяє нормальному травленню, позбавляє закрепів, колітів та нетравлення;
- нормалізує діяльність печінки та щитоподібної залози;
- порожня вівсяна каша, тобто приготовлена на воді без додавання масла, солі та спецій, допомагає виводити шкідливі токсини та солі важких металів з організму.
Харчова та енергетична цінність:
- 372 ккал
- Вуглеводи -- 58.7 г
- Білки -- 13.5 г
- Жири -- 7.0 г
- Дієтичні волокна -- 10.0 г
- Натрій -- 0.007 г
- Вітамін В1 -- 0.59 мг, Вітамін Е -- 1.5 мг, Фосфор -- 430 мг, Залізо -- 5.8 мг, Магній -- 130 мг, Цинк -- 4.3 мг
Спосіб приготування: вівсяні пластівці залити окропом або гарячим молоком у
співвідношенні 1:3. Витримати в закритій ємності 1-5 хвилин. Додати до суміші
масло, сіль зі спеціями або цукор залежно від смакових пристрастей.