Мигдаль - це один з кращих джерел рослинного білка і при необхідності може
стати гідним «замінником» м'яса. Білкові продукти життєво необхідні кожній
людині, вони служать своєрідним будівельним матеріалом для клітин і тканин
організму. Саме тому мигдальний горіх є обов'язковою складовою в раціоні
вегетаріанців.
Мигдаль містить багато корисних речовин, включаючи кальцій, залізо, магній,
фосфор та калій, а також вітаміни (В1, В2, В3, В5, В6, В9) та токоферол
(вітамін Е). Мигдаль, за рахунок вмісту ненасичених жирів, амінокислот та
мінералів, позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи. В цих
горішках також багато рослинних флавоноїдів, які активізуються під дією
вітаміну Е.