Кориця мелена - 100% помел кориці палички, яка має ніжний приємний аромат і
солодкуватий, злегка пекучий смак, обумовлений ефірним маслом
Палички кориці - джерело мінералів, таких як калій, кальцій, марганець,
залізо, цинк і магній; а також вітаміну А, патотеновой кислоти, ефірних масел.
В основному мелену корицю додають в випічку: пироги, печива, кекси, пряники,
торти. З її допомогою ароматизують солодкі страви (салати, соуси, пасти,
пудинги, шарлотки, шоколад, льодяники) і напої (кисіль, чай, кава, какао,
компот, коктейль, пунш, лікер, вино, глінтвейн, грог). Прекрасно поєднується
кориця з вишнями, черешнями, яблуками, айвою, грушами, апельсинами,
мандаринами, лимонами, грейпфрутами, бергамот, гарбузом, курагою, а також з
іншими прянощами: гвоздикою, імбиром, лавандою, коріандром, кардамоном,
пачулі, ваніллю, мускатним горіхом , чебрецем, розмарином.
Кориця мелена входить до складу відомих пряних сумішей: каррі, приправи для
курки, приправа для шаурми, імбирний чай, сухі духи.