Природний енергетик, здатний вранці зарядити бадьорістю, зняти втому вдень та
допомогти розслабитись увечері.
Мабуть, найпопулярніший на сьогоднішній день сорт китайського чаю - Шу Пуер
(«зрілий пуер») - найчастіше надходить у продаж пресований. Китайський
пресований чай у наші дні - це скоріше данина традиції, ніж необхідність:
основними споживачами юньнаньського чаю останні дві тисячі років були жителі
Тибету та Середньої Азії, а пресований чай легше було транспортувати на далекі
відстані. Умови транспортування та швидкість пересування у ті далекі часи
сприяли повільній ферментації чаю у дорозі. Колір його поступово змінювався на
темно-коричневий, а у смаку та ароматі напою з'являлася «зрілість» - м'якість
та глибина.
Порційний Шу Пуер, спресований у формі медальки, - чудовий варіант для
знайомства з пуерами. Дуже зручна форма для того, щоб взяти чай із собою в
дорогу, офіс, гості.
Шу пуер любить воду гарячішу, заливати його слід окропом 95-100 градусів.
Першу заварку зазвичай не п'ють, а зливають, протримавши близько 20 секунд.
Наступна протока тримається 30 секунд, далі збільшується з кожною протокою до
1-1,5 хвилин. Заварювати Шу Пуер у міні-точці можна до 8 разів.