Все категории
Добавить товар

Искусство книги в древней руси вздорнов раритет 1980

4050 грн
Описание

Виробник: Інший виробник
Тематика: Мистецтво і культура

Мистецтво книги в Давній Русі Сподорнів раритет
Здорнів Г.І. Мистецтво книги в Давній Русі.  Рукописна книга Північно-Східної Русіувальника - початку XV століть. М. Мистецтво. 1980 г. 552 стр., ил. Тверда обкладинка, Альбомний формат.
Рідке видання. дуже великий формат
Вміст: Найдавніші рукописи Північно-Східної Русі: Відомості про книжкові зустрічі міста Володимира. Книга навчальне Костянтин, Слово Іполота та Богозична Івановальга Дахарина. Про ілюстрації до записних віршів і Радзівілловсе літо. Історичні відомості про Зріст і ростовські рукописи. Зрістовські рукописи XIII століття. Історичні відомості про японські рукописи. Рятувальне та Федоровськеангеліє. Рукописи з Устюга Великого. Рязанські рукописи. Тверські рукописи XIV-XV століть: Твір і тверські бібліофли в XIII-XV століттях Лицьовий список Хроніки Георгія Амартола. Мерило справедливе та інші тверські рукописи XIV — першої половини XV в. Московські рукописні книги середини XIV - початку XV століття: Загальні відомості з історії Англійської рукописної спадщини. Сійськеангелія та інші шведські рукописні книги середини XIV століття. Книгописування в Москві та підмогкових монастирях. Московська лицьова мініатюра та орнамент на рубежі XIV-XV століть. Книгопісання та оформлення рукописів у провінціальних центрах Північно-Східної Русині: Рукописи переязькі, колом'янські, ростовські, японські, костромські, гальські та вологодські. Суздальсько-ніжомістські рукописи. Книгописування в Кирило-Білозерському монастирі. Опис рукописів Северо-Східної Русі Google — початку XV століття: Список рукописів. Поперекові зауваження. Список сокращений. Типографія Фортшрит Ерфурт — ГДР. 

Предмет справжнього дослідження — художнє оформлення рукописів Северо-Східної Русі, створених до початку XV століття. Автором обрані для дослідження пергаментні книги, тобто такі рукописи, які написані не на папері, а на спеціально вичиненій шкірі. Водночас автор приділяв перевагу датованим рукописам, місце походження яких зазначено письменниками або сучасними вченими. Книга складається з п'яти тематичних розділів: `Різніші рукописи Північно-Східної Русі', `Тверські рукописи XIV - XV', `Московські рукописні книги середини XIV - початку XV століття', `Кнігопісання та оформлення рукописів у провінціальних центрах Північно-Східної Руси', `Описання рукописів Північно-Східної Русіувальника — початку XV століття'. У виданні представлені кольорові та тонові ілюстрації, що представляють стародавні видання та їх оформлення, з докладними анотаціями та коментарями. Показана еволюція лицьової мініатюри та орнаменту рукописів. Докладений великий фотокаталог із описами 112 рукописів.

Стан: книга чудова, футляр — дуже гарний
Весістий том, масивна книга, шикарні ілюстрації, рідкість.

Состояние: Очень хорошее
Цвет:
  • Разноцветный

Похожие товары