Всі категорії
Додати товар

Набір вінтажних брошок-піктограм (срср)-6 шт. з зображенням міста-героя севастополя

800 грн
Опис

НАБІР ВІНТАЖНИХ БРОШОК-ПІКТОГРАМ (СРСР) 6 шт . з зображенням НАЙБІЛЬШ ВПІЗНАВАНИХ і УЛЮБЛЕНИХ ПАМ'ЯТОК І СИМВОЛІВ МІСТА - ГЕРОЯ СЕВАСТОПОЛЯ. Севастополь — унікальне місто, заснований в 1783 році. Багата історія та героїчне минуле зробили його символом мужності і незламності сили духу. І цим місто повністю виправдовує свою назву: по-грецьки Севастополь означає «величний, прекрасний, гідний поклоніння місто». Не дуже довга, але приголомшливо яскрава і насичена героїчними сторінками історія Севастополя знайшла своє відображення у численних музеях та пам'ятках. 1. З ЗОБРАЖЕННЯМ КОРАБЕЛЬНОЇ ГАРМАТИ ЧАСІВ КРИМСЬКОЇ ВІЙНИ . Справжню корабельну гармату часів Кримської війни можна побачити в гарматних двориках Історичного бульвару Севастополя . Подібні знаряддя важили від двох до семи тонн. Їх знімали з кораблів і тягли на бастіони, при можливості впрягаючи коней. Підготувати гармату до пострілу було дуже непросто. Заряджалася вона з дулової частини. Спочатку закладали від півтора до двох кілограмів пороху в спеціальних марлевих мішках, «картузах», або просто насипом. Потім забивався пиж, закочували ядро, підпалювали порох через отвір казенної частини гармати. Вистріливши, гармата відкочувалася назад, і щоб зробити наступний постріл, її треба було накотити (поставити на місце), прочистити стовбур (пробанить) спеціальними банниками і знову зарядити, навести. Стріляли ці знаряддя на відстань до двох кілометрів 1-2 рази на 15-20 хвилин. 2 . З зображенням Обеліск «Місту-герою Севастополю» Обеліск на мисі Кришталевому Севастополя добре помітний з води і входить в число головних міських пам'яток і визначних місць. Саме з мису Кришталевий був даний перший салют на честь визволення міста, а пам'ятник встановили пізніше — в 1977 році. Виконаний він у вигляді стилізованого багнета і вітрила, що символізує співдружність армії і флоту, і тому прижилася назва народне — «Багнет і парус». 3. З зображенням пам'ятника ЗАТОПЛЕНИМ КОРАБЛЯМ . затопленным кораблям является символом города и довольно часто располагается на буклетах и путеводителях Севастополя. Памятник был установлен в Артбухте после первой обороны Севастополя, в память о затопленных кораблях, которыми перекрыли вход в бухту, чтобы предотвратить вторжение в город Англо-Французской морской эскадры. Решение о затоплении кораблей в бухте по легенде принял адмирал Нахимов - со слезами на глазах, а Корнилов все время настаивал отпустить его на них в неравный бой с врагом, чтобы с честью и славой погибнуть в этом сражении. Расчет Нахимова, был довольно верным и город смог дать достойный отпор: Английскому, Французскому, Турецкому флотам
Стоит сооружение на высоком фундаменте, высота обелиска — 60,2 метра, он стал наибольшим по высоте среди серии советских памятников городам-героям.
4. С изображением учебного трёхмачтового фрегата (корабль с полным прямым парусным вооружением) " ХЕРСОНЕС", учебная база Севастопольского филиала Государственного морского университета им. адмирала Ф. Ф. Ушакова (порт приписки — Севастополь). Построен в Польше на Гданьской судоверфи им Ленина в 1989 году. Первоначально назван «Александр Грин», но по окончании постройки переименован в «Херсонес» в честь 1000-летия крещения Руси .
МАТЕРИАЛ : алюминий, декорированный горячей эмалью.Застежка - булавочка .
Размер : 2,3 см * 1,5 см .
Все броши в хорошем состоянии( видно на фото), по каждой из них могу выслать фото.

Стан: Хороший
Колір:
  • Різнокольоровий
Розмір:
  • Onesize
Матеріал:
Метал
Стать:

Схожі товари