Моринга БІО ( Moringa oleifera), також відома як дерево хрону,
характеризується високими показниками здоров'я.
Моринга дістав назву «чудо-дерево» завдяки високій харчовій цінності.
Сировина моринги давно використовується в народній медицині, а окремі її
частини містять:
глюкозинолати, флавоноїди, фенольні кислоти, каротиноїди, токофероли,
поліненасичені жирні кислоти, мінерали з високою біодоступністю та фолати.
Листя є джерелом вітаміну С, калію, бета-каротину та природних антиоксидантів.
Харчова цінність листя моринги унікальна:
100 г сушеного листя M. oleifera містять:
- вдесятеро більше бета-каротину, ніж у моркви,
- у 12 разів більше вітаміну С, ніж в апельсинах,
- у 15 разів більше калію, ніж у бананах, у 25 разів більше заліза, ніж у шпинаті,
- у 9 разів більше білка, ніж у йогурті.
Крім того, моринга, піднесена термічного або технологічного оброблення
(сушіння), не втрачає вітамінів і біоактивних компонентів, а висушене листя
моринги може зберігатися без втрати поживної цінності до декількох місяців.
Дедалі більше говорять про можливість використання біологічно активних речовин
із моринги як стандарт під час лікування діабету, серцево-судинних
захворювань, інфекційних захворювань і раку.
Спосіб застосування: рекомендується вживати по 5 грамів на день, розчиняючи у
воді або улюбленому напої.
Зберігати в сухому темному місці за температури не вище 25 o C.
Використовувати упродовж 6 місяців після відкриття.
ПРОТИВОПОКАЗАННЯ
Харчова добавка не має використовуватися під час вагітності та дітям віком до
18 років.