Піч-буржуйка KSL із конвекційним одноконфорковим радіатором - металева
конструкція, призначена для внутрішнього обігріву приміщень, приготування їжі
та сушіння одягу/взуття.
Повний опис:
Початок роботи:
Увага!
Під час встановлення та експлуатації печі дотримуйтесь правил пожежної
безпеки.
При першому розпалюванні з поверхні печі можуть виділятися пари фарби, тому
першу експлуатацію необхідно виконати поза житловими приміщеннями або за умови
наявності достатньої вентиляції. Обов'язково встановити димар для відведення
диму та забезпечення нормальної тяги.
Технічні характеристики:
Корпус печі виготовлений із листової гарячекатаної сталі товщиною 4 мм (має
високий коефіцієнт тепловіддачі);
Буржуйка обладнана регульованою заслінкою димоходу (шибером).
Двері поворотні із затвором.
Попільна камера зроблена у форматі висувної скриньки, для зручності його
чищення.
Має варильну поверхню для приготування їжі.
Опціонально поставляється механізм для сушіння одягу/взуття
Габаритні розміри (ВхШхГ): 530х310х540 мм
Висота виходу для димоходу - 80 мм.
Потужність - 7 кВт
Площа обігріву - 65 м2
Вага - 45кг
Піч-буржуйка пофарбована вогнестійкою фарбою чорного кольору.
Паливо - дрова, брикети, тирса, гранульоване паливо та вугілля.
Конструкція та принцип роботи
Піч опалювально-варочного призначення з функцією сушіння одягу/взуття має
надійну зварну конструкцію, виготовлену з металу 4 мм. У конструкції печі
передбачено відбивач полум'я для поліпшення властивостей тепловіддачі.
Дверцята з повним відчиненням дозволяє максимально комфортно завантажувати
матеріал для розпалювання, а попелястий ящик із заслінкою допомагає
контролювати горіння, змінювати його інтенсивність і легко проводити очищення
від попелу. Тяга та доступ повітря, що впливає на інтенсивність горіння,
регулюється відкриттям заслінки на попільній скриньці, на передній частині
печі. Заслінка димоходу має зріз, що забезпечує максимальне перекриття труби
димоходу не більше ніж на 85% площі, що унеможливлює попадання чадного газу в
опалювальне приміщення. Виробник залишає за собою право вносити зміни до
конструкції без погіршення технічних характеристик виробу.
Монтаж печі
Піч повинна бути встановлена відповідно до діючих будівельних норм і правил
протипожежної безпеки. На піч має бути встановлена труба димоходу за допомогою
горизонтальних або вертикальних труб. Пекти повинна стояти на всіх ніжках
рівно, димарем вгору. Підлога під піччю, якщо вона зроблена з горючих
матеріалів, слід захистити металевим листом розміром 600×1000×3мм. Відстань
від дверей топки до протилежної стіни повинна бути не менше 1,25 м. Металеві
печі необхідно встановлювати на відстані не менше 1 м від конструкцій, з
матеріалів групи горючості ГЗ Г4, і не менше 0,7 м - від конструкції з
матеріалів групи горючості Г1, Г2.. Найближчі стіни біля яких стоїть піч
повинні бути виконані з вогнетривких матеріалів або оброблені або закриті
такими негорючими матеріалами. Відстань від верхньої частини печі до стелі має
бути не менше 120 см. Варильну поверхню необхідно використовувати лише за
призначенням - для приготування їжі в посуді. Заборонено приготування/смаження
їжі прямо на поверхні печі. Обов'язково переконайтеся, що димар надійно
закріплений і він потрібного діаметра і загерметизований належним чином. Перед
використанням печі перевірте тягу в димарі. Це легко зробити за допомогою
запаленого сірника або свічки біля отвору димоходу. Тяга вважається
задовільною, якщо полум'я сірника/свічки впевнено нахиляється до труби. Якщо
полум'я свічки лише трохи згинається, це вказує на низьку тягу.
Розпалювання та експлуатація печі.
Відкрийте дверцята топки та відкрийте заслінку петельної скриньки. Для
розпалювання вогню покладіть папір, тирсу або дрібні тріски всередину топки.
Зверху помістіть 3-4 невеликі поліни колотою сухої деревини. Засвітіть вогонь
і закрийте двері печі. Після розгорання та впевненого горіння деревини
закладіть ¾ об'єму топки дров та закрийте заслінку регулятора тяги.