HABANERO CHOCOLATE (ХАБАНЕРО ШОКОЛАДНИЙ)
Добірне насіння. Паковання — зип-пакет без поліграфії.
Перець Червоний Хабанеро (Red Habanero Pepper) — різновид одного з
найгостріших і найвідоміших перців чилі. Він найгостріший серед своїх
побратимів. Це дійсно найгостріший перець — від 100.000 до 300.000 одиниць за
шкалою Сковілла у свіжих плодів, а в сушених — ніж 400.000. Червоний Хабанеро
— представник Capsicum chinense. Ця рослина з великим листям. Досягає заввишки
1 м. Плоди конічні, тупоконні, за формою схожі на ліхтарики, зморшкисті, з
глянсовою восковою шкіркою, приблизно 2-6 см завдовжки й приблизно 2,5 см у
діаметрі. У міру дозрівання цей перець змінює свій колір із зеленого на
жовтий. Пізніше він стає жовтогарячим і, у самому кінці, червоним. Червоний
Хабанеро (Red Habanero Pepper) — багаторічна рослина. Плоди приносять цілий
рік у тропіках. Але в помірному кліматі проявляє ознаки однорічних рослин.
Найкращі умови зрощення — країни з тривалим спекотним літом. Найкращий ґрунт —
слабокисля. Поливати Червоний Хабанеро треба тільки в разі висихання ґрунту.
Потрібно враховувати, що у разі рясного поливання плоди горітимуть.
Вегетаційний період становить 90-100 днів. Також перець придатний для
висаджування в контейнери. Червоний Хабанеро має найвищу врожайність. У
кожному суцвітті він утворює до 10 квіток. За певних умов він може за один раз
дати до 1000 плодів на одному рослині. Батьківщиною перцю Червоний Хабанеро,
як і багатьох інших, є Мексика. Мексиканськці дуже люблять гостру їжу. Перець
Хабанеро — один із найгостріших серед перців. Він багатий на білок і
клітковину, а також містить мідь, залізо, магній, марганець, калій і вітаміни
A, B1, B2, B3, B6, C, E і K. На сьогодні його використовують для виготовлення
знеболювальних кремів і лосьйонів, для лікування артриту та нервових болів.
Він також використовується для полегшення зубного болю, морської хвороби,
малярії та лихоманки. У світі виробляють цукерки з перцем, що знімають біль у
разі запалення. Маса плода досягає 15 грамів.
В пакованні 5 штук насіння.