Рослина перець Червона Вишня (Red Cherry Chili Pepper) — у ботанічному світі
відомі як Capsicum annuum і є членами сімейства Solanaceae або пасленових
сімей. Перчик росте за прямолінійним принципом, досягаючи від 30 до 50 см
заввишки. Попри компактність рослини, на одному може бути до 15 плодів.
Червоні перчики чилі досить дрібні за розміром і досягають усього 2,5 см
завширшки й 5 см завдовжки. Колір у плодів Червоної вишні варіюється від
яскраво-червоної до жовтогарячої, коли повністю дозріває. Це товстостінний
перець із червоною м'якоттю. Стручки містять численні біле насіння, яке є
пекучішим, ніж м'якоть. Червона вишня (Red Cherry Chili Pepper) має солодкий
фруктовий аромат і за рейтингом Scoville становить усього 100-300 одиниць.
Догляд за рослиною — помірно-легкий. Ви можете милуватися вишеньками чилі
впродовж не довгих літніх місяців. Червона Вишня також відома як угорський
перець чері та перець Чері-Бомба. Перець дістав свою назву через його схожість
і за розміром і за формою з вишнею й помідорами чері. Перець Червона Вишня
досі займає провідне місце в рейтингу найулюбленіших домашніх перчиків.
Географія/ Історія
Вважається, що для червоні Red Cherry Chili Pepper родій є Мексика, Південна
Америка та Центральна Америка. Спочатку їх завели Східну Індія, а потім до
Англії 1759 року. Червоні чері перці були культивовані та наведені ще в 1586
році в ботанічних текстах. Це також ілюстровано в роботі Беслера 1613 року.
Сьогодні цей гострий вишневий перець продається в Сполучених Штатах, Мексиці
та Європі.
Кулінарія/ Факти
М'ясистість перець Червона Вишня (Red Cherry Chili Pepper) зробить його
непридатним для сушіння. Найчастіше його використовують у свіжому вигляді,
додаючи до страви або як окрему страву. Перчик дуже добрий і в маринованому
вигляді. Толстовка структура червоних перців чері робить їх ідеальним перцем.
М'якоть поглинає розсол маринаду, який підсилює смак перцю. Їхня м'ясистість
також робить їх ідеальними для гриля, процесу, який надає перцю солодкого
димчастого аромату. Мариновані червоні вишневі перці часто подаються з
бутербродами, піцою та салатами. Додайте нарізаний свіжий перець на сальсу,
обсмажені овочі та нарізані зелені, зернові та бобові салати. З них можна
приготувати перцеве желе, джем і чатівниці. Перці також ідеально підходять для
фарширування. Заповніть мариновані перці сиром і подавайте сирим або смаженим.
Їх ароматичні пари добре поєднуються з м'ясними та ковбасними виробами, а
також із багатьма різновидами сирів. Свіжий червоний вишневий перець чилі
треба охолоджувати й зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до
двох тижнів. Червоні перці чері зазвичай використовуються угорської кухні в
мариновому, копченому або засоленому різновидах. Вишневий перець також є
інгредієнтом класичної італійсько-американської страви антипасто.
Характеристики
- Род: Capsicum
- Тип: annuum
- Сорт: Red Cherry
- Гострота: 100 - 3'500 SHU
- Сезон посадки: Весна-літо
- Глибина посадки: 0,5 см
- Проростання: 14-20 днів
- Дні до зрілості: 60-80 днів
- Освітлення: повне сонце
- Ґрунт: родюча
- Тип добрива: 4-6-8
- Догляд: помірно-легкий
- Висота рослини: 30-50 см
- Діаметр рослини: 2-3 см
- Колір фрукта: червоний, оранжевий
- Розмір фрукта: 3-5 см
- Зберігання фрукта: у герметичному контейнері до 14 днів за +5.
Добірне насіння. Паковання — зип-пакет без поліграфії.
В пакованні 5 штук насіння.