Имбирь молотый — перемолотый до состояния порошка корень одноименного
травянистого растения. Молотый имбирь входит в состав муки, которая существует
в четырех видах в зависимости от количества имбиря. В тесто молотый имбирь
добавляют в процессе приготовления или после.
Терпкий аромат и жгучий вкус имбиря делает его подходящей приправой к мясным и
рыбным блюдам, бульонам, салатам и соусам. Имбирь можно добавлять и в напитки,
например, в компоты, кисели и пудинги за 2–5 минут до готовности.
ИСТОРИЯ
Батьківщина імбиру - Азія, росте в таких країнах, як Індія, Японія, Китай і
Центральна Америка. У XVIII столітті вперше Марко Поло привіз пряність з Азії
в Західну Європу.
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ
Імбир володіє пікантним смаком, тонким ароматом і багатою палітрою корисних
властивостей. Корінь імбиру багатий ефірними маслами, амінокислотами і
вітамінами. Пряність містить вітаміни А, С, В, залізо, магній, фосфор і
кальцій.
Араби, греки вживали корінь імбиру для відновлення чоловічої сили і лікування
жіночого безпліддя. Сучасна сексологія вважає імбир потужним продуктом, який
здатний посилювати статевий потяг.
ЗАСТОСУВАННЯ
Мелений імбир є спазмолітиком і натуральним препаратом, який застосовують при
метеоризмі, здуття і захворюваннях дихальних шляхів. Імбир в поєднанні із
зеленим чаєм і медом -цілющий засіб для профілактики простудних захворювань.
Імбирний чай — засіб для схуднення і нормалізації обміну речовин в організмі.