Всі категорії
Додати товар

Джордж оруелл "скотний двір" george orwell "animal farm"

200 грн
Опис

Характеристики

Країна виробництва - Україна
Тип - друковане видання
Жанр - світова класична література
Мова видання - англійська
Кількість сторінок - 130
Вид палітурки - м'яка
Вид видання - масове
Тематика - тварини
Тип поверхні паперу - глянцевий
Тип поліграфічного паперу - офсетний
Стан - новий

Опис книги 📚

Легендарний британський письменник Джордж Оруелл ніколи не бував у Росії, проте у своїх напівфантастичних творах йому вдавалося створювати точний образ тоталітарного Радянського Союзу. Автор не раз говорив про те, що хотів перевернути погляди європейців на гарну мрію про соціалізм і загальну рівність...
Ідею написання сатиричної повісті-антиутопії «Скотний двір» Оруелл виношував кілька років. «Конкретні деталі історії мені не давалися, поки одного разу (я жив тоді в селі) я не побачив хлопчика років десяти, який гнав вузькою стежкою величезного упряжного коня і хвистав його щоразу, коли він хотів згорнути, — згадував він у передмові до твору . — Мені спало на думку, що, якби такі тварини усвідомили свою силу, ми втратили б над ними владу, і що люди експлуатують тварин приблизно так само, як багаті експлуатують пролетаріат»...
Повість мала великий успіх на Заході, а в СРСР з цілком зрозумілих причин була видана лише в перебудовні роки. Російська революція, прихід Гітлера до влади, Друга світова війна у ній алегорично перенесено на ферму, де соціалізм будують тварини.
До збірки також увійшли обрані статті Орвелла — «Література та тоталітаризм», «Письменники та Левіафан», «Політика проти літератури», «Уеллс, Гітлер та Всесвітня держава» та «Нотатки про націоналізм». Вони були написані в 1941-46 роках і відображали насущні моменти того часу - фашизм, Другу світову, встановлення диктаторських режимів у різних куточках світу. В есе Оруелл розмірковував про те, як політичний устрій впливає на мистецтво, яке майбутнє чекає літературу в сучасному йому світі і не тільки.
Окрім того, видання містить кілька рецензій на книги сучасників письменника. Серед них — відгуки на «Відрядження в утопію» Юджина Лайонса, «Комунізм і людина» Френка Шіда, «Тоталітарний ворог» Франца Боркенау та «Найславніший час» Вінстона Черчілля.

Стан: Новий
Колір:
  • Чорний
  • Білий
Розмір:
  • Onesize
Категорії:

Схожі товари