Масло хельби корисне для діабетиків, оскільки знижує рівень цукру в крові. Доведено здатність хельби знижувати рівень тригліцеридів. Воно має високий рівень захисної функції від хвороб серця.
Збуджує апетит, загальнозміцнюючий, тонізуючий, відхаркувальний, сечогінний, стимулюючий статеву потенцію, анаболічний, седативний. Є цінним джерелом білка. Масло хельби багате фітиновою кислотою, сапонінами та тригонеліном. Ці поживні речовини, а також антиоксиданти, наділяють масло хельби всіма якостями для боротьби з вірусами і навіть раковими пухлинами.
У Китаї рослину використовують для упокоєння болю в животі. У стародавньому Єгипті хельбу застосовували для полегшення пологів та посилення лактації. У Європі використовують при хворобливих менструаціях. Туристам у Єгипті заварюють чай з хельби як проти шлункових спазмів, викликаних незвичною їжею. До слова: жовтий чай є насіння хельби.
Корисні властивості масла хельби (пажитника):
- покращує апетит;
- знижує рівень цукру в крові;
- має седативну дію на організм;
- стимулює потенцію;
- має анаболічні властивості;
- масло хельби наділена всіма якостями для боротьби навіть із раковими пухлинами.
Способи застосування масло Пажитника (Хельба):
Необхідно вживати 1 чайну ложку перед їжею 1-2 рази на день. Як профілактика кілька крапель олії хельби найкраще додавати в чай і пити 1-2 рази на день.