Олію з абрикосової кісточки рекомендують зберігати в темному прохолодному
місці, обов'язково в щільно закритій місткості. Термін зберігання тоді
становить 6-12 місяців.
Абрикосова олія на кухні -- це чудовий ароматизатор, який надає стравам
вишуканого аромату. Це дуже корисна олія, багата на мононенасичені жири. На
смак -- м'яка, солодкувата, з горіховим ароматом.
Абрикосова олія -- одна з небагатьох, що підходить для смаження і тушкування.
Вона залишається стабільною і не утворює диму навіть за дуже високих
температур. Використовуйте замість рослинної олії або вершкового масла під час
смаження на пательні або ж у сирому вигляді як заправку для салатів.
Фігурує серед інгредієнтів для смузі, боулів, каш, супів.
Якщо ви купуєте її в оздоровчих цілях, то вживати потрібно в сирому вигляді,
оскільки цілющий компонент амигдалін руйнується за температури вище 40°C.
Олія з кісточок абрикоса містить поліненасичені кислоти: олеїнову близько 55%,
лінолеву понад 28% та понад 10% жирні кислоти, які є антиоксидантами, вони
створюють захист для клітин шкіри від шкідливого впливу. Мінеральні компоненти
сіль калію та магній роблять шкіру зволоженою та здатні поліпшувати її
регенеративні можливості.
Діючі речовини олії з кісточок абрикоса:
- вітамін A нормалізує жирність шкіри, заспокоює її, зменшує висипи шкіри.
- вітамін B покращує колір обличчя та захищає шкіру від різноманітного зовнішнього впливу.
- вітамін C -- сильний антиоксидант й стимулятор природного колагену.
- вітамін F в олії допомагає шкірі відновлюватися та захищає її. Цей вітамін допомагає позбутися лупи та знімає дискомфорт, який може бути у шкірі голови внаслідок подразнення та сухості.