Паприка (болгарський перець) відома своїм негострим смаком і виразним червоним
кольором. В індійській кулінарії вона використовується в рецептах потребують
яскраво-червоного соусу. Використовується як прикраса до рису, яєць, сиру і
різноманітних салатів.
Паприка зелена (інша назв. перець солодкий) відрізняється від перцю солодкого
інших кольорів більш насиченим смаком. Традиційно цей перець в сушеному
вигляді використовують для приготування закусок в томатному соусі (наприклад,
лечо), як приправу для заправки супів, страв з тушкованим м'ясом, для різного
роду соусів і овочевих рагу. Зелену паприку застосовують при виробництві
м'ясних рулетів.Зелену паприку застосовуючи в гарячих стравах в якості
приправи, краще додавати в кінці приготування, щоб не ці плоди перцю не
передали зайву гіркоту страви. Солодкий перець воістину джерело вітамінів,
особливо у ньому багато вітаміну С. Паприка займає лідируючі позиції за
змістом аскорбінової кислоти серед овочів.