Всі категорії
Додати товар

Полювання на простати. економія маніпуляцій і обман

370 грн
Опис

Про книгу
Нобелівські лауреати з економіки кидають виклик концепції невидимої руки ринку та розповідають про те, як ринки можуть не тільки приносити користь, але й заподіювати шкоду.
З часів Гуса Сміта заведено вважати, що вільні ринки ведуть до стабілізації. Але Акерлоф і Шилер впевнені: продавці, які прагнуть прибутку, використовують наші психологічні слабкості та вразливі місця, використовують до маніпулювання й обману. А ринки не завжди ведуть до найкращих товарів і послуг, вони сповнені пасток і хитростей.
Автори цієї книги, нобелівські лауреати з економіки, зібрали десятки прикладів, щоб показати, як це стосується кожного і щодня. Ми витрачаємо гроші до останнього і потім думаємо, як платити за рахунками наступного місяця. Фінансова система роздувається як бульбашкова бульбашка, щоб потім луснути. Вплив реклами сильно, як ніколи. Ми занадто багато платимо за машини, будинки, абонементи у фітнес-зали та за кредитні картки. Фармацевтичні компанії вміло просувають ліки, від яких мало сенсу — а іноді буває й шкоди.
Книга розповідає про ці та багато інших прикладах із сучасної економіки та показує, як можна боротися з маніпуляціями на ринках, підвищуючи рівень знань і впроваджуючи правильні інститути таulti.

Від авторів
Ми написали цю книгу з позицій щирих прихильників системи вільного ринку, щоб допомогти людям краще в ній орієнтуватися. У економічній системі маса різного роду пасток, тому дуже корисно знати, як вони виглядають. Ми маємо навчитися лаварувати в ній, не втрачаючи переваги та власних поглядів, і знайти сили рухатися вперед, попри запаморочливість, що твориться навколо. Ми написали цю книгу для споживачів, яким потрібно проявляти пильність, пам'ятуючи про безліч досвідчених способів виманювання грошей. Ми писали її і для підприємців, які впадають у депресію від цинізму деяких своїх колег і часом вимушених йти їхнім прикладом під тиском економної потреби. Вона буде корисна для державних працівників, які часто виконують небажану роботу з регулювання економіки. Можливо, вона стане в пригоді волонтерам, філанутропам, "лідерам мм", які відстоюють невинність в економічних відносинах. Нарешті, ми писали її для молоді, яка тільки стала на трудовий шлях і шукає заняття собі до душі. Усім цим людям бажано ознайомитися з практикою фішингу — тих економічних сил, які перетворять маніпуляції й обман у елемент економної системи, якщо ми нічого не пропонуємо для того, щоб цього уникнути. Нам потрібні історії героїв — людей, яким, з огляду на власні переконання, а не заради економічної вигоди, вдалося звести кількість обманів у суспільстві до прийнятного рівня. Ми розповімо вам безліч таких історій.

Для кого ця книга
Для споживачів, підприємців, гострагу.
І для всіх, хто цікавиться сучасною економічною думкою.

Цитати з книги
Простати
Основна ідея цієї книги — узагальнити різні випадки полювання на простатиків і в такий спосіб показати, який вплив подібна практика чинить на наше життя: роботу, думки, цілі — і як останні видозмінюються в цих умовах. В одних історіях розповідається про повсякденне життя — наших машинах, продуктах, медицині, будинках, які ми купуємо та продаємо і в яких живемо. Інші присвячені її складнішим складникам, наприклад фінансовим ринках.

Про прибутку
У природних науках заведено вважати, що природа не терпить порожнечі; економна система тим більше не набуде невикористаних можливостей отримання прибутку.

Мавпочка на плечі
Ми можемо представляти нашу економіку з позиції мавпочки, що сидить на нашому плечі, коли ми йдете за покупками або приймаємо будь-яке інше економічне рішення. Капуцини на плечі символізують наші слабкості, які маркетологи з успіхом експлуатують упродовж багатьох років.

О политике
Всі ми люди, і вже тільки з цієї причини схильні голосувати за того, хто обіцяє зробити наше життя комфортнішим. Унаслідок цього в політиці чудово спрацьовують найпростіші приманки для простаків, поки політики тихо збирають гроші з зацікавлених осіб і витрачають їх на створення собс

Стан: Хороший
Колір:
  • Різнокольоровий
  • Білий
Розмір:
  • Onesize
Категорії:
Продавець
knigoobmen
knigoobmen
Супер-продавець
Київ
89% виконаних замовлень
Був

Схожі товари