Всі категорії
Додати товар

Предметноорієнтовані мови програмування

590 грн
Опис

У разі правильного вибору та застосування предметно-орієнтовані мови можуть істотно спростити складний код, забезпечити ефективне спілкування з користувачами, підвищити продуктивність і усунути вузькі місця розробки. У цій книзі відомий експерт у галузі програмного забезпечення Мартін Фаулер надає інформацію, яка допоможе визначитися, чи треба використовувати предметноорієнтовані мови для вирішення поставлених перед вами завдань. Якщо виявиться виправданим застосування предметноорієнтованих мов, то вам знадобиться друга частина книги, у якій докладно, на конкретних прикладах, описані технології, що застосовуються під час створення таких мов.

Ця книга, по суті, представляє дві книги під однією обкладинкою. Фаулер починає з огляду загальних принципів та концепцій, що лежать в основі предметноорієнтованих мов програмування. Читачі дізнаються, як працюють предметно-орієнтовані мови, як домогтися, щоб з користувацьким молоцтвом предметноорієнтованої мови було простіше працювати, ніж з молографом таких альтернатив, як-от Мас.) Потім автор переходить до детального огляду прикладів, які допоможуть розробникам краще зрозуміти, коли і як використовувати ту чи іншу методику. Фаулер розглядає як внутрішні, так і зовнішні предметноорієнтовані мови, а також альтернативні обчислювальні моделі, генерацію коду та інші теми.

Методи, описані в цій книзі, можуть використовуватися в більшості сучасних об'єктноорієнтованих мов програмування. В основному приклади в книзі написані на Java і C#, але в деяких із них використана мова Ruby. Усі розділи за можливістю організовані як самодостатні частини, а більшість довідкових розділів — у знайомому читачеві форматі опису шаблонів програмування.

З цієї книги розробники отримають достатньо інформації для того, щоб прийняти обґрунтоване рішення про використання предметноорієнтованих мов у своїй роботі, а також витягти з їх застосування максимальну користь.

У книзі висвітлені такі теми.

— Порівняння предметноорієнтованих мов із різними схемами та бібліотеками, а також розв'язання питання щодо достатніх альтернатив.

— Застосування синтаксичних аналізаторів і генераторів синтаксичних аналізаторів, синтаксичний аналіз зовнішніх предметноорієнтованих мов.

— Вивчення, порівняння та вибір мовних конструкцій предметно-орієнтованих мов.

— Застосування генерації коду та порівняння стратегій генерації коду.

— мовні інструментальні засоби для створення предметноорієнтованих мов.

Стан: Дуже хороший
Колір:
  • Різнокольоровий
  • Чорний
Розмір:
  • Onesize
Категорії:
Продавець
knigoobmen
knigoobmen
Супер-продавець
Київ
89% виконаних замовлень
Був

Схожі товари